Bioterapevti

Mnogi ljudje zmotno menijo, da imajo bioterapevti višek bioenergije, da zdravijo ljudi s svojo energijo in se s tem izčrpavajo. Bioterapevti ne črpajo energije iz sebe! Oni niso generatorji energije, temveč jo le posredujejo iz okolice oz. narave, ki je del vseh nas.

Bioterapevti so osebe, ki imajo sposobnost posredovanja bioenergije in zdravljenja z njo. Bioterapevti, ki izvajajo metodo Zdenka Domančiča, se nimajo za zdravnike. Mnenje bioterapevtov je, da znajo prenesti bioenergijo iz narave, ki je del  nas, na osebo, bolnika, žival, rastlino in jo ponovno uravnotežiti. Dodati tja, kjer jo v telesu ali organu manjka, in jo odvzeti tam, kjer je je preveč. Vse drugo naredi informirana energija ”po svoji pameti”, ob tem pa izobljša počutje, zdravje, odstrani glavobol, ekcem in zelo pozitivno, uspešno in učinkovito deluje na večino bolezni.

Bioterapevt z dovajanjem bioenergije in njenim uravnoteženjem ponovno vzpostavi normalno bioenergetsko stanje v organizmu.

Bioterapevt ima sposobnosti zaznavanja bioenergetskega polja, viška in primanjkljaja bioenergije, blokad pretoka bioenergije in ima znanje, kako popraviti in »zakrpati« pomanjkanje bioenergije v avri, kje in koliko bioenergije odvzeti na drugem mestu. Bioenergija za nekaj časa spremeni avro in verjetno tudi pomaga ozdraviti.

Prenos bioenergije

Bioenergija vstopa v telo prek dotika, lahko pa tudi brez dotika, na razdalji nekaj centimetrov ali tudi na razdalji nekaj 10.000 km, kot je to po metodi Zdenka Domančiča dokazano pri zdravljenju na daljavo.

Bioterapevt, ki zdravi z namenom oz. jasno in čisto namero, umiri možgane na nizke valove alfa tako, da njegovi možganski valovi resonirajo z resonančno frekvenco Schumannove votline. Vibratorna energija iz Schumannove votline vstopa v celice obolele osebe prek podpornih živčnih celic v možganih, verjetno prek mikrotubulov v celicah, pojasnjuje prof. dr. Radovan Starc.

Bioenergija se na bolnika prenaša po principu gradienta – z mesta višje na mesta z nižjimi koncentracijami skozi obdelavo energetskega telesa obolele osebe. Kako? To sodi v umetnost zdravljenja z bioenergetskim potencialom, ki ga je razvil Zdenko Domančič, a kot navaja prof. dr. Starc, se močni, okrepljeni valovi alfa prenašajo prek živcev in živčnih ovojnic centralnega, nevrovegetativnega in perifernega živčevja, prek krvi, vode, beljakovin, tetiv in drugih struktur.

Energetski ovoj okoli telesa, tako imenovano avro, lahko izkušen bioterapevt popravi. Doda jo tja, kjer manjka, in odvzame tam, kjer jo je preveč. ”Popravilo avre” po zdravljenju z bioenergijo lahko danes brez težav dokažemo, medtem ko klinično izboljšanje, kot je na primer izginotje bolečin, edemov, vnetij, bul, ipd. lahko opazimo sami. Opazijo ga tudi strokovnjaki ali ga objektivno dokažejo z izboljšanimi laboratorijskimi in drugimi preiskavami (EKG, ultrazvočne preiskave, CT, MR itd.)

Prenos bioenergije prek rok bioterapevta

Elektromagnetni signal prek roke zdravilca z lahkoto prodre v telo, organe in tkiva. Gre za podoben pojav kot pri slikanju z magnetno resonanco (MRI). Bioterapevt lahko prek roke kanalizira zdravilno energijo na bolnika.

Elektromagnetno polje pod roko je tisočkrat močnejše od polja, ko zdravilca ni. Pri tem se zrak okrog rok zdravilca ne ogreje. Mikrovalovi v globini tkiv spremenijo vibracije tkiv in atomov v telesu. Po mnenju prof. dr. Radovana Starca frekvenca 8Hz zavibrira podatomske strukture in poenoti gibanje elektronov.

Glen Rein, biofizik iz Inštituta HeartMath, je raziskoval vpliv bioenergije. Ugotovil je, da izpostavljanje izoliranih živčnih celic bioenergiji v laboratorijskih pogojih (petrijevka) povzroči prenos impulza z živčne celice na drugo celico prek merljivega sproščanja nevrotransmiterjev v sinapsi.

Vsebina je povzeta po knjigi prof. dr. Radovan Starc, Zdravljenje z bioenergijo po metodi Zdenka Domančića, Poskus razlage, vodnik skozi metodo Zdenka Domačića, Lj 2012