Dr. Bernard Siegel o 20 nasvetih za smrt in 10 za življenje!

Dr. Bernard Siegel o 20 nasvetih za smrt in 10 za življenje!

Znani ameriški kirurg dr. Bernard Siegel na podlagi svojih bogatih izkušenj svetuje o tem, kako živeti bolj srečno, izpolnjeno in s polnimi pljuči …

Dr. Bernard Siegel je avtor številnih knjig o vplivu volje in namere pacienta na proces zdravljenja, nas uči o tudi o tem, kako in zakaj živeti bolj srečno in izpolnjeno ter s polnimi pljuči, da takrat, ko pride naš čas, umremo spokojno in pomirjeno.

Kot zdravnik in svetovalec številnim umirajočim bolnikom je na podlagi svojih bogatih izkušenj razvil filozofijo življenja in umiranja, ki je hkrati tudi osnova medicinske etike in iskanja odgovorov na duhovna vprašanja, ki se nam porajajo od prvih globljih zavedanj samih sebe do dneva, ko se poslovimo od tega sveta.

Poslanstvo dr. Bernarda Siegela je tudi spodbujanje sprememb v zdravstvenem sistemu in medicinskem izobraževanju, predvsem pa humanizacija medicinske prakse. V njegovih knjigah, ki so namenjene samopomoči malega človeka, mnogi bolniki najdejo močan navdih, tako zdravniki kot laiki pa zelo dobro sprejemajo njegove duhovito zapisane nasvete o življenju in smrti.

20 nasvetov, kako čim hitreje zboleti in umreti

 1. Ne ozirajte se na svoje telo. Jejte veliko slabih živil. Pijte veliko alkohola. Uživajte droge. Imejte intenzivne spolne odnose z več partnerji in, predvsem, ne imajte slabe vesti.
 2. Če ste pod stresom in ste izčrpani, se ne ozirajte na to. Kar mirno zanemarite svoje občutke in preidite vse meje svojih lastnih obrambnih moči.
 3. Do življenjskih izkušenj se obnašajte, kot da so brez sporočil, namena in vrednosti.
 4. Delajte vse tisto, česar ne marate, in nikar tistega, kar imate radi. Poslušajte mišljenja in nasvete drugih ter se skušajte počutiti čimolj bedno in brezkoristno.
 5. Očitajte si in bodite skrajno kritični, zlasti do sebe.
 6. Napolnite si možgane z grdimi slikami in spomini in jim zatem dovolite, da vas obsedejo. Bodite nezaupljivi do vsega in vseh, če že ne ves čas, pa vsaj večino časa.
 7. Izogibajte se pristnih in močnih odnosov z drugimi.
 8. Ne kažite svojih občutkov in svojega mišljenja pošteno ter odprto, v strahu, da vas drugi morda ne bodo cenili.
 9. Če je le mogoče, ne poskusite spoznati svojih globokih čustev in občutkov. Odženite od sebe vse, kar je povezano s smislom za humor, saj življenje vendar ni šala!
 10. Izogibajte se uvajanju sprememb, ki bi vas lahko pripeljale do tega, da občutite večje zadovoljstvo in radost v življenju. Če ste že bolni, boste tako postali še bolj bolni.
 11. Mislite na vse grde stvari, ki bi se vam utegnile zgoditi. Razmišljajte o zastrašujočih prizorih, čim bolj pogosto jih imejte v mislih.
 12. Bodite depresivni, nevoščljivi in jezni. Krivite druge za svojo bolezen.
 13. Berite tiste članke, časopise, knjige, glejte tiste televizijske oddaje, poslušajte tiste osebe, ki trdijo, da za vas nu upanja, da ne morete vplivati na potek svoje bolezni.
 14. Osamite se. Zaprite se v svojo sobo in razmišljajte o smrti.
 15. Sovražite se, ker ste uničili svoje življenje. Brez milosti in nenehno se krivite.
 16. Pojdite na preglede k različnim zdravnikom in specialistom, samim uglednim strokovnjakom. Tekajte od enega do drugega. Izgubite polovico svojega časa v čakalnicah. Zberite veliko nasprotujočih si mišljenj in veliko eksperimentalnih zdravil ter začenjajte en program za drugim.
 17. Opustite svoje profesionalne naloge, prenehajte delati na izbranem projektu, opustite vsako dejavnost, ki bi vam lahko nudila veselje in smisel. Predstavljajte si, kako v življenju nimate izhoda in da je prišel čas za njegov konec.
 18. Zasmilite se sami sebi zaradi svoje usode, ki se do vas obnaša tako krivično. Če se že s kom družite, naj bodo to nesrečni in ogorčeni ljudje. Z druženjem povečujte skupni občutek obupa.
 19. Ne skrbite zase. Kakšno korist bi imeli od tega? Zahtevajte od drugih, da naredijo tisto, kar bi morali vi, potem pa se jezite, ker naloge niso dobro opravili.
 20. Razmišljajte, kako je življenje grozno, in zavedajte se, da boste nekega dne umrli, mogoče celo kmalu. Bodite absolutno zgroženi ob teh svojih mislih, tako da lahko občutite še močnejšo bolečino.

Če želite v življenju nekaj storiti zase, pa je tukaj 10 napotkov, kako zdravje ohraniti ali ga znova pridobiti:

 1. Delajte stvari, ki vam bodo dajale občutek izpolnjenosti in veselja, občutek, da imate v življenju usmerite, nekaj, kar vas bo nagradilo za vaše napore. Zamislite si, da je vaše življenje vaše delo, in skušajte ga narediti pozitivnega.
 2. Usmerite pozornost nase, poslušajte svoje notranje potrebe na vseh ravneh, poskrbite zase, nenehno se spodbujajte.
 3. Osvobodite se vseh negativnih čustev, strahov, zavisti, melanholije, jeze. Izrazite na ustrezen način svoja čustva, ne zadržujte jih v sebi in naučite se odpustiti si.
 4. Ohranite v sebi pozitivne slike in smisel, slike tistega, kar resnično želite v življenju. Ko se pojavijo grde slike, se znova osredotočite na tiste, ki vam prikličejo radost in mir.
 5. Imejte se radi in imejte radi druge. Naj ta občutek postane cilj in izraz vašega obstoja.
 6. Z drugimi vzpostavljajte poštene, tople in zabavne odnose. Poskusite pozdraviti rane iz preteklih odnosov s tistimi, ki so vas spremljali na vaši poti.
 7. Obnašajte se altruistično v skupnosti, skupini ali na splošno v odnosu do drugih. Razvijte v sebi občutek, da lahko sodelujete v ustvarjanju splošne blaginje in verjemite v to.
 8. Razvijte svoj program ozdravitve, v katerem boste iskali podporo in nasvet strokovnjaka, vseh vidnih in nevidnih terapevtov, vendar ne tako, da postanete njihov suženj.
 9. Sprejmite to, kar ste, in vse, kar se vam zgodi v življenju, jemljite kot priložnost, da se razvijate, da osebnostno rastete in se učite.
 10. Potegnite čim več naukov iz vsega, kar lahko, iz vsake izkušnje, dobre ali slabe. Vedno ohranite smisel za humor in nikar, za božjo voljo, ne jemljite sebe in življenja tako zelo resno! Naredite nekaj samo zato, ker je zabavno, in ne zato, ker je koristno, potrebno, zdravo, ker se to od vas pričakuje ali ker mislite, da morate.

– – –

Tokratni članek smo povzeli po knjigi Rak na duši, avtorice dr. Nele Sršen, ki opisuje skrivnost življenja, zdravljenja in odkrivanja duše skozi kvantno medicino. Svoj izvod knjige lahko naročite na tej povezavi, več o avtorici pa izveste tukaj.

Knjiga Rak na duši je izjemno avtorsko delo, ki odkriva globoka spoznanja in razkriva primere in življenjske zgodbi ljudi, ki so ozdraveli ali pa umrli zato, ker so se tako odločili! Če ste tudi vi izbrali pot ozdravitve in želite, da vam pri tem pomagamo, se na svoj termin bioenergetske terapije naročite na tel. št. 041 707 204 ali e-mail naslovu info@napredna-bioterapija.si.