O bioterapiji

Kaj je bioenergija?

kaj-je-bioenergija-web-sizeB I O E N E R G I J A  je življenjska osnova, ki daje vsem živim bitjem – ljudem, živalim, rastlinam – življenjsko energijo za življenje, življenjske procese in njihovo delovanja – od mišljenja, čutenja, gibanja ter številnih drugih procesov. Brez nje ni življenja. Dokler jo imamo v sebi dovolj, prosto kroži in je uravnotežena, smo živi in zdravi. Ko jo imamo premalo, če ne teče prosto ali ni v ravnovesju, zbolimo. Ko umremo, smo brez bioenergije.

Bioenergija je torej osnovna substanca vseh živih bitij (ljudi, živali in rastlin), ki omogoča življenje in daje moč za življenje in delovanje.

Bioenergija je informirana energija s številnimi delovanji in sposobnostmi, ki so potrebne za dobro počutje, trdno zdravje, normalno delovanje uma, duše in telesa. Ko smo v teh stanjih – torej ko se počutimo dobro – bioenergije ne zaznavamo. Pomanjkanje bioenergije pa se pozna s simptomi oz. znaki bolezni ter različnimi obolenji, bolečinami in slabim počutjem. Simptomi in bolezni vedno udarijo tam, kjer je telo v najslabšem stanju oz. kjer je trenutno najšibkejši člen verige. Pri nekaterih na srcu, pri drugih na prebavilih, pri tretjih na dihalih, pri četrtih s presnovnimi ali rakastimi obolenji.

Kaj je bioterapija?

kaj-je-bioterapija-web-sizeB I O T E R A P I J A  je skovanka, ki pomeni zdravljenje z bioenergijo. Sodi v koncept energetske medicine, podobno, kot tradicionalna kitajska medicina. Temelji na energetskem konceptu delovanja vesolja, zavesti, uma, telesa in medicine. Temelji na energetski fiziologiji in anatomiji, ki vljučuje avro, čakre in meridiane, in ne na fiziologiji in anatomiji, ki se jih učijo študenti na medicinskih fakultetah. V prispodobi bi lahko dejali, da gre za brezžično elektroinštalacijo v zidanih hišah, s katero se zahodna uradna medicina šele seznanja.

Vse v vesolju je energija. To dejstvo s pridom uporabljajo tudi bioenergetiki, ki življenjsko energijo ali t.i. bioenergijo znajo uporabljati in posredovati tako, da ponovno vzpostavijo aktivno delovanje imunskega sistema in samo-ozdravitvene sposobnosti telesa in posameznih organov.

Zdravljenje z bioterapijo temelji na 5000 let starem kitajskem konceptu energije chi. Za Kitajce, Japonce in Indijce je namreč razmišljanje o povezanosti človeka z vesoljem, duhovnostjo in življenjsko energijo že mnoga tisočletja pratično življenjski slog in ne misticizem ali okultizem ozke skupine izbrancev.

Preberite še:

ZDRAVJE - BOLEZEN

Po bioenergetskem konceptu je lahko zdrava le tista oseba, ki ima v sebi zadosti bioenergije, ko je ta v telesu pravilno razporejena in v ravnovesju. Po tem bioenergetskem konceptu je bolezen posledica pomanjkanja bioenergije ali energetskega neravnovesja v telesu.

BIOTERAPEVTI

Mnogi ljudje zmotno menijo, da imajo bioterapevti višek bioenergije, da zdravijo ljudi s svojo energijo in se s tem izčrpavajo. Bioterapevti ne črpajo energije iz sebe!
Oni niso generatorji energije, temveč jo le posredujejo iz okolice oz. vesolja na ljudi.

OZADJA IN RAZLAGE

Je bioenergija življenjska energija? Kakšen je pomen schumannove votline za zdravje? Je človek bioenergetsko bitje? Kaj pa pomen medicine skozi vesolje in duhovnost? Kakšna je moč uma in možganov pri zdravljenju? Pozitivni in negativni primeri moči uma in možganov.

Vsebina je povzeta po knjigi prof. dr. Radovan Starc, Zdravljenje z bioenergijo po metodi Zdenka Domančića, Poskus razlage, vodnik skozi metodo Zdenka Domačića, Lj 2012