Potek zdravljenja

Zdravljenje z bioenergijo

Zdravljenje z bioenergijo po Zdenku Domačiću izvaja njen utemeljitelj, skupaj z izšolanimi in v praksi preizkušenimi učenci. Licenciranih bioterapevtov po metodi Zdenka Domančića je trenutno okoli 80.

Bioterapija poteka po natančno določenih pravilih z uporabo sedmih tehnik, ki jih bioterapevti izvajajo glede na posameznikovo stanje oziroma bolezen in ki jih je razvil Zdenko Domančič v svojo originalno metodo.

Prenos in uravnoteženje energije med bioterapevtom in bolnikom teče na podzavestni ravni – saj je bioenergija inteligentna in informirana ter natanko ve, kam mora iti in kaj mora narediti.

Zdravljenje je odnos v katerem se aktivno usklajujeta bolnik in bioterapevt.

Zdravljenje po metodi Zdenka Domančića poteka bistveno drugače, kot smo lahko videvali v nekaterih dokumentarnih filmih, kjer so bioterapevti pogosto predstavljeni kot zelo zaskrbljeni, napeti, osredotočeni in izčrpani, kot da vlečejo energijo iz sebe. Resnica je povsem drugačna. Bioterapevt po metodi Zdenka Domančića posreduje bioenergijo iz okolice (vesolja) in je ne črpa iz sebe.

Edino biotrapevtovo orodje so roke, prek katerih posreduje bioenergijo telesu bolnika.

Priporočljivo je, da imajo bolniki med seanso dlani obrnjene navzgor kot antene za lovljenje energije.

Zdravljenje traja štiri dni zapored, s tem, da je oseba deležna približno 10 do 15-minutne terapevtske obravnave. To ne pomeni, da bolnika individualno zdravijo le 15 minut dnevno: v celotnem času, kolikor traja skupinska terapija, se vsak udeleženec nahaja v območju močnih bioenergetskih polj.
Štiri dnevne terapije se lahko ponavljajo, glede na željo posameznika oziroma glede na stanje posameznika.

PRIPRAVE NA TERAPIJO

Bolniku se ni treba posebej pripraviti na 4-dnevno terapijo. Če le zmore, naj doma pusti vse svoje težave, telefonske klice, službo, družinske pripetije, računalnik in druge skrbi, obleče udobna oblačila ter se sproščeno posveti zdravljenju.
Obiskovalce terapije prosimo, da v dvorano pridejo vsaj deset minut pred začetkom, da se umirijo in pripravijo na terapijo.

Zdravljenje z bioenergijo po metodi Zdenka Domančića ni zamenjava za uradno medicino, temveč dopolnitev zdravljenja. Bolniki, ki se odločijo za zdravljenje z bioenergijo, morajo nadaljevati z nasveti, ki so jih prejeli od zdravnika. Tudi jemanja zdravil ne smejo prekinjati.

Še enkrat poudarjamo, da bolniki ne smejo opustiti jemanja zdravil ali prekiniti z ukrepi, ki jih je predpisal zdravnik.

DEFINICIJA ZDRAVLJENJA IN OBČUTKI MED ZDRAVLJENJEM

Zdravljenje z bioterapijo pomeni posredovanje bioenergije na drugega človeka in njeno uravnoteženje – dodajanje na mesta, kjer bioenergije primanjkuje, in odvzem z mest, kjer je v presežku.

V bistvu poteka to bolj preprosto, kot bi se utegnilo zdeti laičnemu opazovalcu. Ni potrebno imeti posebnih elektronskih naprav, saj je bioterapevt sprejemnik energije iz vesolja in njen razdeljevalec.

Bioenergija je informirana in zato ve, kje in kako mora v človeškem telesu delovati.

Kaj posameznik čuti med samo terapijo, je zelo različno od človeka do človeka. Nekateri ne čutijo nič posebnega oz. nimajo nobenih posebnih občutkov. Pri nekaterih so odzivi zmerni, pri nekaterih pa zelo burni in opazni.

Veliko uporabnikov med bioterapijo intenzivno zazna občutek toplote, mravljince, hlad, pritisk, občutek privlačenja, intenzivnega trenutnega olajšanja, včasih tudi utrujenost, omotičnost ali zaspanost.

Redkeje se pojavijo neobvladljiv jok, smeh, nekontrolirano in intenzivno premikanje okončin, močna vrtoglavica ali celo nezavest.

Pomembno je poudariti, da niti odsotnosti niti prisotnost opisanih pojavov nima zveze z uspešnostjo zdravljenja!

Zgoraj opisani pojavi nikakor niso kazalnik, da je bioterapija začela ”prijemati”, saj bioterapija deluje, ne glede na opisane simptome.

Včasih bioterapevt ”upogiba” ali ”zvija” bolnika naprej ali nazaj. Gre za tako imenovano psihokinezo, ki ima na uporabnike bioterapije predvsem psihološki učinek, saj živo ilustrira, da bioterapevt bolniku zares posreduje energijo in da bioenergija deluje!

Nekateri bolniki prihajajo namreč nejeverni ali neprepričani, nekateri so zaradi bolezni psihično povsem na tleh. Ko vidijo, da je človeka s pomočjo posredovanja bioenergije mogoče ”upogniti”, jim dvigne moralo. Sicer to ”upogibanje” nima nobenega učinka na zdravljenje. Zdenko Domančič včasih pripomni, da imajo ljudje, ki jih je lažje upogniti na daljavo oz. brez dotika, morda nekoliko slabši imunski sistem.

Preberite še:

Vsebina je povzeta po knjigi prof. dr. Radovan Starc, Zdravljenje z bioenergijo po metodi Zdenka Domančića, Poskus razlage, vodnik skozi metodo Zdenka Domačića, Lj 2012